kawa

Kawa zawsze świeżo palona

W przeciwieństwie do kaw znajdujących się na sklepowych półkach zarówno popularnych sieci dyskontów, jak i mniejszych placówek handlowych, kawa zakupiona w palarni zawsze jest świeżo palona. Zespół roasterów w palarni Coffee & Sons (https://coffeeandsons.pl/) dba bowiem o to, by do klientów trafiała wysokojakościowa kawa, pochodząca z najlepszych upraw. Kawa jako jednej z najbardziej wymagających, trudniejszych w obróbce mechanicznej, produktów staje się w palarni surowcem na wagę złota. By osiągnąć zamierzony efekt, jej ziarna poddawane odpowiednim procedurom i stopniom palenia. Klienci palarni Coffee & Sons za każdym razem otrzymują świeżo wypalane ziarna kawy, a na jej opakowania zawsze oznaczona są datą palenia. Informacja ta pozwala im określić świeżość i wartość jakościową produktu. Palenie kawy niemalże na bieżąco gwarantuje zapewnienie ziarnom właściwej intensywności smaku oraz aromatu. Inaczej dzieje się w przypadku kaw długo „leżakujących” – w ciągu około 14 dni od wypalenia zawarte w kawie naturalne olejki – stanowiące ekstrakt jej walorów smakowych – odparowują, pozbawiając ją jej dotychczasowych właściwości. Ta zasadnicza różnica pomiędzy kawą świeżo wypalaną a jej sklepowymi zamiennikami stanowi o tym, że coraz więcej klientów sięga po ziarna pochodzące bezpośrednio z palarni.

Dbałość o wysoką jakość ziaren kawy

Najlepsze plantacje, sprawdzeni dostawcy i dwuetapowa weryfikacja pozyskiwanych ziaren kawy to pierwsze z wielu kroków, jakie Coffee & Sons poczynili na początku swej drogi do sukcesu w branży roasterskiej. Wysoką jakość wypalanej przez nich kawy gwarantują odpowiednie procedury – począwszy od znalezienia pewnych dostawców, ocenę i analizę próbek surowca, poprzez kolejne etapy związane z jego właściwym magazynowaniem, aż po obróbkę mechaniczną i wreszcie – wypalanie w specjalnym piecu. Roasterzy z biłgorajskiej palarni wyznają ponadto jedną, słuszną zasadę, którą można byłoby sprowadzić do krótkiej dewizy: „znajdź ziarna, upal, zalej i spróbuj”. Kierując się tym mottem, Coffee & Sons oferuje swoim klientom jedyny, właściwy smak kawy.

Lata doświadczeń i profesjonalizm

Jeśli powyższe argumenty, wydają się być niewystarczające, by przekonać Cię o świetności palarni kawy Coffee & Sons, dodać należy w tym miejscu – jako podsumowanie – informację, iż działają oni już na polskim rynku kawowym od 2009 r. Miniona dekada stała się z pewnością w ich historii czasem poważnego egzaminu. Choć  początki mogły być niełatwe, trud, jaki włożyli w pracę nad technikami i metodami palenia kawy, został doceniony. Zespół Coffee & Sons to firma rodzinna, ale do ich sukcesu przyczynili się także: mistrz świata roasterów – Audun Sorbotten, Błażej Stempin oraz uczeń Tima Wendelboe. Wybierając więc ziarna sygnowane marką Coffee & Sons, warto docenić tę pasję i miłość do kawy, jaką widać w pracy i działaniu palarni w Biłgoraju.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here