Jak usunąć kontakt z listy na Facebooku?

Komunikacja w dzisiejszych czasach jest ułatwiona, dzięki dostępowi do internetu. W wielu krajach na całym świecie możemy korzystać z sieci i cieszyć się darmowym wysyłaniem wiadomości, prowadzeniem rozmów, czy też przeglądaniem ulubionych stron internetowych. Wystarczy zakupić internet do swojego domu, skorzystać z sieci WiFi, czy też przeglądać treści z pomocą pakietów w urządzeniu mobilnym. Wielu użytkowników dzięki internetowi pisze z wybranymi osobami, czy też udostępnia materiały ze swojego życia na dowolnym portalu społecznościowym. Dzięki temu każdy może mieć stały kontakt z innymi użytkownikami, których dodamy do listy naszych znajomych. Warto korzystać z opcji, które oferują nam popularne witryny, ponieważ dzięki nim całkiem za darmo porozmawiamy z rodziną, ze znajomymi i bliskimi nam osobami. Dodatkową zaletą tego typu stron jest to, że możemy kontaktować się z każdą osobą niemal na całym świecie. Dzięki temu możemy nawiązywać nowe, ciekawe znajomości, a przy tym poznawać zwyczaje i kulturę w innych krajach.
Facebook posiada wiele rozbudowanych funkcji, z których może korzystać każdy, po ukończeniu trzynastego roku życia. Dużą popularność zyskały strony i grupy, gdzie użytkownicy mogą wymieniać się swoimi spostrzeżeniami, czy też oceniać wybrane produkty, zdjęcia i udostępnienia. Znajdziemy tam także dużo ciekawych i przydatnych informacji, które możemy wykorzystywać w przeróżnym celu. Warto integrować się z innymi osobami, a w razie potrzeby możemy znaleźć pomoc na wybranych przez nas stronach. Na swoim profilu, który tworzymy już na samym początku naszej przygody z portalem, znajdziemy nie tylko informacje i nasze dane, ale także listę znajomych. Możemy zatem dodawać wybrane przez nas osoby, a z czasem także usuwać niepotrzebne już kontakty. Zatem jak usunąć znajomego z fb? Wystarczy, że wejdziemy na profil wybranej osoby i znajdziemy opcję „znajomi” w górnej części strony. Powinny rozwinąć nam się opcje, gdzie znajdziemy także propozycję „usuń z grona znajomych”. Wystarczy już tylko potwierdzić wybraną przez nas funkcję i w ten sposób usuniemy niechciany kontakt. Taka osoba nie zostanie w żaden sposób powiadomiona o takim zabiegu, a my w każdej chwili możemy także zablokować dowolnego użytkownika na portalu. W ten sposób nie będzie mógł się z nami kontaktować i przeglądać treści na naszym profilu. Jest to najlepszy sposób, gdy chcemy zerwać kontakt z wybraną osobą, a także zablokować jej dostęp do naszych przyszłych udostępnień. Warto zadbać o swoje dane i bezpieczeństwo, dzięki czemu żadna niepożądana osoba nie będzie mogła przeglądać naszego profilu.
W dodatkowych ustawieniach na portalu znajdziemy jeszcze inne opcje prywatności, dzięki którym możemy uchronić się przed nieznajomymi osobami. W ten sposób szybko zablokujemy dostęp do wybranych treści, czy też wybierzemy najdogodniejsze rozwiązania, dzięki którym użytkowanie portalu będzie przyjemniejsze i łatwiejsze. Pamiętajmy także, aby zawsze dokładnie przemyśleć jakie treści udostępniamy i kto może je zobaczyć.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here